قیمت سمعک
برای بیمارانی که قصد استفاده از سمعک دارند همیشه مهم ترین چالش یا سوال بعد از شکل ظاهری سمعک قیمت آن می باشد سمعک پروتز پزشکی است که غالباً از کشورهای آمریکایی و اروپایی وارد می شود و با توجه به نوسانات نرخ ارز به ویژه در چند سال اخیر با چالش های جدی روبرو شده است و قیمت ثابتی نداشته است. در حال حاضر کمپانی های سمعک ، در چند رده سمعک تولید می کنند که بتوانند انواع کم شنوایی ها را متناسب با سبک زندگی، سلیقه و بودجه فرد پاسخگو باشند. این رده ها شامل رده پایه ، متوسط ، پیشرفته می باشد.
با توجه به تعداد برندها و تنوع مدل ها در هر برند ، امکان ثبت قیمت در سایت نیست
عوامل مختلفی در تعیین قیمت سمعک مؤثرند. هرچه تکنولوژی و امکانات سمعک پیشرفته تر باشد ، قیمت محصول افزایش می یابد . البته لزوما گران تر بودن سمعک دلیل بر بهتر بودن کیفیت آن برای تمام افراد نیست . پارامترهایی از جمله نوع و میزان کم شنوایی، سن فرد کم شنوا ، قدرت تشخیص کلمات ، وزوز گوش ، تحمل صداهای بلند ، سلیقه و توقع فرد و سبک زندگی و … همه و همه بر روی قیمت سمعک تأثیر گذارند چرا که با اضافه شدن هر یک از این موارد سمعک فرد باید مدارات پیشرفته ای داشته باشد. از طرفی استفاده از تکنولوژی روز نظیر بلوتوث و یا بردهای پردازش نانو نیز بر روی قیمت سمعک اثر گذارند .
در حال حاضر قیمت سمعک از حدود 10 میلیون تومان شروع می شود. تمامی برندهای این سمعک ها معتبر بوده و تا یک سال نیز میتواند گارانتی داشته باشد بنابراین بیماران از لحاظ خدمات پس از فروش در این نوع سمعک نبایستی نگرانی داشته باشند.
از دیگر عوامل تأثیر گذار بر قیمت سمعک ، نوع گارانتی و خدمات پس از فروش آن است. گارانتی سمعک با گارانتی سایر محصولات الکترونیک قابل مقایسه نیست. سمعک وسیله ای است که داخل و یا پشت گوش کار گذاشته می شود و به طور دائم در معرض جرم، عرق و ترشحات طبیعی بدن قرار می گیرد که احتمال خرابی این وسیله را افزایش می دهد.
رنج قیمت سمعک چقدر میباشد؟
این یک سوال کلی هست که در پاسخ به آن باید گفت سمکها با توجه به نوع و مدل و تکنولوژی به کار رفته در آنها رنج قیمتی متنوع و وسیعی دارند، انتخاب سمعک مناسب برای بیمار دقیقاً متناسب با وضعیت شنوایی او میباشد، ولی به صورت کلی میتوان گفت در حال حاضر سمکها در رنج قیمتی ۵ تا ۲۰ میلیون تومان قرار میگیرند.
آیا شکل ظاهری سمعک در قیمت آن تاثیر دارد؟
در پاسخ به این سوال باید گفت فاکتور اصلی و تعیین کننده در قیمت سمعک تکنولوژی به کار رفته در سمعک میباشد و شکل ظاهری سمعک بسته به آن که پشت گوشی یا داخل گوشی باشد تاثیر کمتری روی قیمت سمعک دارد. تمامی اشکال مختلف سمعک چه در نوع پشت گوشی و چه در نوع داخل گوشی می توانند تکنولوژی های مختلفی از تکنولوژی های پایه، دیجیتال، هوشمند، وایرلس و پیشرفته داشته باشند که این تکنولوژی می تواند قیمت سمعک را بالاتر ببرد. در مدل های پشت گوشی ریک و داخل گوشی نامرئی مقداری قیمت با سایر مدل ها تفاوت دارد به خاطر اینکه این مدل سمعک ها تقریباً جدید تر بوده و دارای تکنولوژی های پیشرفته تر می باشند و قیمت بالاتری نسبت به سایر مدل های سمعک ها دارند.
تاثیر نوع و میزان کم شنوایی بر قیمت سمعک
مهمترین فاکتور در انتخاب سمعک مناسب برای بیمار نوع کم شنوایی و میزان آن می باشد. اولین گام در تجویز سمعک برای بیمار انجام ادیومتری یا سنجش شنوایی برای بیمار می باشد، در تست شنوایی دقیقاً مشخص میشود که بیمار چه نوع کم شنوایی با چه میزانی دارد و بر اساس اطلاعات به دست آمده سمعک مناسب تجویز می گردد. در بیمارانی که دچار افت های شنوایی از نوع خاص باشند احتیاج به تجویز سمعک های خاص وجود دارد به عنوان مثال بیماری که دچار کم شنوایی حسی عصبی شیبدار با شیب تند در فرکانس های بالا باشد و فرکانسهای پایین تقریباً در محدوده نرمال قرار داشته باشد، این نوع کاهش شنوایی از نوع خاص بوده که بیمار بیشتر دچار مشکلات شنیدن اصوات فرکانس بالا و همچنین مشکلات درک و تشخیص گفتار به ویژه در محیط های شلوغ می باشد.
بهترین و جدیدترین انتخاب سمعک برای این دسته از بیماران سمعک های پشت گوشی ریک میباشد که میتواند در برندهای مختلف برای بیمار تجویز شود. بنابراین در این دسته از بیماران نمی توان از سمعک های معمول پشت گوشی یا داخل گوشی استفاده کرد و بایستی از سمعک های پشت گوشی ریک در رده های هوشمند و پیشرفته برای بیمار تجویز نمود ، بنابراین قیمت سمعک برای این دسته از بیماران بالاتر خواهد بود.
دسته دیگر از بیماران که نیاز به تجویز سمعک های هوشمند و پیشرفته دارند بیمارانی هستند که دچار کاهش قدرت تشخیص و درک گفتار هستند. این بیماران ممکن است در سنجش شنوایی افت شنوایی خفیف تا متوسط داشته باشند ولی قدرت درک و تشخیص گفتار در آنها ضعیف می باشد، بنابراین برای این بیماران نمی توان از سمعک های معمول و رده پایین استفاده کرد و باید تا حد امکان از سمعک های هوشمند و پیشرفته به صورت دو گوشی برای آنها تجویز نمود.
جدیدترین تکنولوژی سمعکها، سمعکهای وایرلس میباشد که در واقع همان سمعک هوشمند است ولی توانایی اتصال به منابع صوتی دیگر مثل تلفن، موبایل ،تلویزیون و…. را دارد و بیمار میتواند با استفاده از امکان بلوتوثی که در این سمعکها وجود دارد به راحتی آن را به سایر منابع صوتی دیگر متصل نماید و استفاده کند.این تکنولوژی بلوتوثی باعث میشود بیمار درک بهتری از اصوات توسط مغز داشته باشد به طوری که وقتی دو سمعک برای بیمار تجویز میشود این سمکها از طریق ارتباط وایرلس که با یکدیگر دارند باعث شبیه سازی بیشتر و پردازش بالاتری در اصوات برای بیمار میشوند و به صورت دو گوشی پردازش اتفاق میافتد.
این سمعکها در اشکال و اندازههای بسیار ظریف و شکیل در برندهای مختلف وجود دارند که بسته به میزان و نوع کم شنوایی بیمار قابل تجویز میباشند.
ارزانترین سمعک
دیدگاهتان را بنویسید